NACPA 2021 Program and Speaker Line-Up
Titles and speakers subject to change

Full Program Registration 
($585 Non-Member & $400 Members)
Partial Registration ($185 Non-Members Only)

 

TRACKS:

Hybrid Workplace ● Wellness 

Culture & Justice ● 101 Insights 

Pastor Relations ● HR Management

Times and Speakers
(Times in Eastern)

Session

TRACKS

           Wednesday, April 21

3:00 – 4:00 PM ET

Orientation for New Members

 

4:00 – 5:00 PM ET

Happy Hour & Opening of Exhibit Hall

 

      Monday, April 26

10:00 – 10:25
(9, 8, 7, 6, 4am)

Opening Welcome/Prayer

 

10:30 AM - 12:00 PM

Plenary Session I: Gloria Purvis
Evangelizing in the Workplace

 

12:00 – 12:30

30 Min. Break

 

12:30 – 1:00

30 Min. Live Exhibit Hall

 

1:00 – 2:15

Concurrent Breakout Sessions (5)

 

Sarah Fogler, Diocese of Richmond

Our Journey through Drug Addiction in the Workplace

Wellness

Mary Kessler, NACPA Consultant

Compensation Systems in a Church Environment: Challenges and Opportunities

HR Management

Terry Arya, Christian Brothers Services

Communication in Change Management

Culture & Justice

Lisa Pinto, Archdiocese of Miami

Performance Reviews: How to address poor performance

101 / Culture & Justice

Rob Reid, Archdiocese of Cincinnati

Meg Paul, Archdiocese of Cincinnati

Developing Effective Employee Handbooks: 2020-2021 Critical Issues and Best Practices

HR Management

2:15 – 3:00

45 Min. Break & Live Exhibit Hall

 

3:00 – 4:15

Concurrent Breakout Sessions (5)

 

Mary Santi, Archdiocese of Seattle
Rob Reid, Archdiocese of Cincinnati
TBD

PANEL Effective Use of Morality Clauses for Church Workplaces.

Culture & Justice

Tom Green
Gateway Pastoral Resources

Managing Change, Transitioning Clergy

Pastor Relations

Bob Roper, Diocese of Kansas City - St. Joseph

Marian Enriquez, Diocese of Phoenix

Onboarding in a Hybrid/Virtual Office

101 / Hybrid Workplace / HR Management

Gary Patton, HR Consultant

Conducting Successful and Effective Requests for Proposals (RFP)

HR Management

Richard Serrano, Diocese of Tucson
Alicia Corti, Diocese of Tucson

Job Descriptions

 

101 / HR Management

4:20 – 4:30

Movement Session/Health Break

 

4:30 – 5:00

30 Min. Live Exhibit Hall

 

5:00 - 5:30 (4, 3, 2, 1, 11am)

Networking: Breakout Rooms based on HR Roles

 

Total Break Time

2H 15M

 

 

Tuesday, April 27 

 

10:00 – 10:25 (9, 8, 7, 6, 4am)

Welcome and Prayer

 

10:30 AM - 12:00 PM

Plenary Session II: Donna Heckler
And Then God Gave Me a Time-Out

 

12:00 – 12:30

30 Min. Break

 

12:30 – 1:00z

30 Min. Live Exhibit Hall

 

1:00 – 2:15

Concurrent Breakout Sessions (5)

 

Nanette Lowe, Archdiocese of Washington, D.C.

Succession Planning

HR Management

TBD

Facilitating Difficult Conversations in a Hybrid Workplace

Hybrid Workplace / Culture & Justice

Donna Heckler

The Role that Everyone Plays in Marketing God

Culture & Justice

Lisa Pinto, Archdiocese of Miami
TBD

Speaking a Common Language with Our Pastors

Pastor Relations / Culture & Justice

TBD

How to Set up Retirement Plans

101 / HR Management

2:15 – 2:45

30 Min. Break

 

2:45 – 3:15

30 Min. Live Exhibit Hall

 

3:30 – 5:45 (4, 3, 2, 1, 10am)

Roundtables (4) Pre-determined topics

 

Total Break Time

2H  

 

Wednesday, April 28

10:00 – 10:20

Welcome and Prayer

 

10:20 – 10:30

10 Min. Break

 

10:30 – 12:00

Plenary Session III: Michael Naughton
Getting Work Right

 

12:00 – 12:30

30 Min. Break & Live Exhibit Hall

 

12:30 – 1:45

Concurrent Breakout Sessions (5)

 

Carol Walters, Diocese of Palm Beach
Elizabeth Allen, Diocese of Portland, ME

PANEL: Creating a Culture of Health and Wellness

Wellness / Culture & Justice

Sarah Fogler, Diocese of Richmond

Is There a Successful Way to Close a Parish or a School?

HR Management Culture & Justice

TBD

Pastors Hot Topics Session

Pastor Relations

Mary Santi, Archdiocese of Seattle

Just Treatment in the Workplace

Culture & Justice

Kevie Mikus, Gallagher

Annual Reviews in a Virtual World

101 /Hybrid Workplace / HR Management

1:45 – 3:00

15 Min. Break & Live Exhibit Hall (closing raffles)

 

3:00 – 4:00 (3, 2, 1, 12, 10am)

Happy Hour: Closing Awards Ceremony

 

 

 

 

 

 Return to Convocation Page